Onze werkwijze

STYLING & DESIGN

De stylingafdeling vormt het creatieve hart van Jomo Fashion. Ons team van 15 ervaren designers weet precies wat er op internationaal niveau speelt en ontwerpt onze collecties voor baby’s, kinderen, dames en heren, toegespitst op uw marktsegment en private label.

Ieder seizoen toont Jomo weer honderden eigen ontwerpen in onze showrooms in Enschede. De kleding die uiteindelijk naar de winkels gaat, is het resultaat van co-creatie. Onze sales- en stylingspecialisten stellen voor u de optimale collectie samen, en passen die vervolgens met slimme creatieve en technische variaties volledig aan uw wensen en prijsniveau aan.
 

PRODUCT MANAGEMENT

Onze product managers zijn een belangrijke schakel voor onze klanten. Zij dragen namelijk zorg voor het gehele private label-proces, van ontwerp tot uitlevering. Ze ontwerpen, in samenwerking met onze stylisten, vernieuwende collecties en houden contact met andere afdelingen binnen Jomo om een juiste uitlevering te garanderen. De product managers blijven op de hoogte van de laatste modetrends door regelmatig beurzen, winkels en internationale modesteden te bezoeken. Daarnaast zijn de product managers het aanspreekpunt voor nieuwe (internationale) klanten. Zij kunnen meer vertellen over de werkwijze van ons bedrijf en de collecties die wij ontwerpen. 
 

MERCHANDISE

De merchandisers zijn een belangrijke schakel in de organisatie tussen de klant en de productie. Zij hebben veel contact met klanten en gaan geregeld op bezoek bij hen om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, met als doel om klantgericht te kunnen blijven handelen. De merchandisers zijn verantwoordelijk voor de bewaking van het gehele productieproces, van monstering, kwaliteiten, labdips, pasvormen, levertijden tot het eindproduct. Dit alles om de juiste uitlevering bij de klant te garanderen. 
 

TECHNIEK

Onze techniekers zijn verantwoordelijk voor alle technische specificaties van onze ontwerpen. Denk hierbij aan het het opzetten van maatschema's, het doorvoeren van correcties op pasvormen en het uitwerken van constructies.
 

INKOOP

De inkoop is verantwoordelijk voor het plaatsen van orders bij leveranciers, wereldwijd. Ze houden daarbij rekening met expertise van de leveranciers, levertijd en kostprijs. Daarnaast zijn zij constant op zoek naar nieuwe developments en leveranciers met de vereiste compliance niveaus. 
 

LOGISTIEK

Jomo voldoet op alle mogelijke manieren aan de wensen van haar internationale klanten. Dat geldt ook als het gaat om de logistieke afhandeling. Wij hebben de logistieke keten volledig in eigen hand en controleren elke stap, van producent tot klant. Daarbij werken wij alleen met partijen die net als wij AEO-gecertificeerd zijn.

In Hengelo beschikt Jomo over een eigen douane entrepot van 2200m2 met een geavanceerd opslagsysteem (i.s.m. Combiterminal Twente, Hengelo). Hierdoor kunnen wij in binnen- en buitenland in elk gewenst format leveren. Net wat voor u als klant het beste is.
 

KWALITEIT

Nieuwe klanten zijn meestal verrast door de hoge kwaliteit die Jomo levert voor scherpe prijzen. Veel internationale grootwinkelbedrijven zien de samenwerking met Jomo al vele jaren als een interessante mogelijkheid hun assortiment compleet te maken of op een hoger plan te brengen.

Aan de hand van ons uitgebreide kwaliteitsmanual en de specifieke eisen per klant, beheert onze kwaliteitsmanager in Enschede tijdens de verschillende productiefases kwaliteit, kleur en maatvoering. In al onze productielanden bezoeken onze eigen kwaliteitscontroleurs (QC’s) de ateliers en fabrieken stelselmatig en controleren zij alle kleding voor verscheping. Om onze kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen, werken wij intensief samen met gecertificeerde testbureaus als SGS, Bureau Veritas en Intertek.
 

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Als fashiononderneming zijn wij ons bewust van de grote verantwoordelijkheid die wij en u hebben voor de omstandigheden waaronder mensen voor ons werken. Wij kiezen de bedrijven waarmee wij in het buitenland werken met zorg uit en stellen eisen aan de werkomstandigheden, werkomgeving, milieuaspecten en het gebruik van chemicaliën en verfstoffen.

Onze ondernemingen Y’Organic, Coconette en Protex zijn aangesloten bij BSCI, de organisatie die zich hard maakt voor verbetering van de arbeidsomstandigheden van werkers wereldwijd. Als ondertekenaar van het Accord on Fire & Building Safety in Bangladesh werkt Y’Organic daarnaast actief samen met Europese modebedrijven aan structurele verbetering van de veiligheid in de Bengaalse textielfabrieken en -ateliers.
 

INKOOPKANTOOR BANGLADESH

Wereldwijd staan onze inkoopbegeleiders, kwaliteitscontroleurs en compliance-managers garant voor constante kwaliteit, navolging van de regels en soepele logistiek. De begeleiding en controle van onze activiteiten in het Verre Oosten is al ruim 25 jaar in goede handen bij ons eigen inkoopkantoor in Bangladesh (Dhaka). Enkele tientallen Jomo-kwaliteitscontroleurs zorgen hier voor de gewenste kwaliteit voor u als klant.

Share our website